Segítség a letöltéshez
Fotók megtekintése, megosztása
Az átadás céljára szolgáló privát aloldalon a piros gombbal jelölt "Képek megtekintése" funkció nem szokott nehézségekbe ütközni, néhány megjegyzést említek csak:
 Mobiltelefonos megnyitás esetén a Google Fotók szolgáltatás rákérdezhet, hogy az appot szeretnénk-e használni vagy a mobil böngészőt, valamint hogy a fiókunkba be szeretnénk jelentkezni az albumhoz való csatlakozáshoz, vagy anélkül folytatjuk. 
A képek megtekintéséhez bármelyik opció megfelelő. 
(Bejelentkezés esetén pl. plusz lehetőség van személyre szabottan megosztani az összes, vagy egyes képeket bizonyos emberekkel, lájkolni vagy hozzászólni.) ​​​​​​​
Teljes méretű fotók letöltése
A fenti galéria a könyebb áttekintést és megoszthatóságot szolgálja, ennek érdekében a fotók webre optimalizált méretre vannak kicsinyítve, ami alkalmas képernyőn, telefonon való megtekintésre, de nyomtatásra nem.  
A képek teljes mérete ennél jóval nagyobb, darabonként 8-12 MB méretűek, így ezek kezelésére alkalmasabb a Google drive szolgáltatás. Mivel a képeket a jövőben valószínűleg számítógépen vagy más adathordozón szeretnétek tárolni, letöltéshez az általam küldött, képek átadásáról szóló emailt számítógépen, laptopon érdemes megnyitni, és a kék színű "Letöltés (Google Drive)" gombra kattintani. 
Itt a beálított nézettől függően látható a képek listája, vagy kis miniatűrök melyek a képek egy részét mutatják. 
Amennyiben a használt böngészőben be vagytok jelentkezve a google fiókotokkal, az esküvői mappátok egy veletek megosztott mappaként jelenik meg. A képernyő tetején, a nevetek mellett egy kis háromszöggel jelölt legördülő menüt előhívva választható ki a letöltés lehetősége:
Amennyiben nem vagytok bejelentkezve a saját google fiókotokba, nem gmailes az e-mail címetek, vagy inkognító böngészőoldalt használtok, akkor ezek az opciók nem jelennek meg, de a képernyő jobb oldalán felül ez esetben is megjelenik egy kék színű "Az összes letöltése" felirat, melyre kattinta ugyanúgy letölthetők a képek: 
A letöltés vagy az összes letöltése opcióra kattintva a drive elkezdi tömöríteni, majd egy tömörített .zip fájlban letölteni a képeket oda, ahova a számítógépeteken a letöltések szoktak kerülni:  ​​​​​​​
Nagyobb esküvői anyag esetében valószínű, hogy több db .zip fájl töltődik le a nagy méret miatt.​​​​​​​
A fenti tömörített fájlra kattintva megnyílik a Windowsban rendelkezésre álló WinRAR program és megmutatja a tömörített fájl tartalmát, ami egy mappa a nevetekkel. A mappára jobb egérgombbal kattintva számos lehetőség nyílik meg, pl. van lehetőség egy konkrét mappába kicsomagolni a képeket: 
Legegyszerűbb azonban bal egérgombbal egyszerűen kihúzni a mappát az asztalra, (ha van itt elég hely) és később dönteni a végleges tárolási helyéről: 
Ha valamilyen okból mégsem úgy sikerül a letöltés ahogy fentebb ismertettem, kérlek jelezzétek, és szívesen eljuttatom a teljes méretű képeket személyesen, vagy postai úton! :) 
Back to Top